Mashatu biedt reizigers een pure safaribeleving in de Afrikaanse wildernis

Mashatu Tented Camp ligt in het Tuli Block, een gebied bij de grens tussen Botswana en Zuid-Afrika. Hierdoor is de lodge ook heel goed vanuit Zuid-Afrika te bezoeken. Johannesburg ligt op zeven uur rijden. Mashatu is onderdeel van een privé reservaat van 30.000 hectare en ligt in het Tuli Game reserve dat voor wild vrije doorgangen kent naar natuurparken in Zimbabwe en Zuid Afrika. De locatie van het tentenkamp is dichtbij de plek waar de rivieren Limpopo en Shashe samenkomen. Dat is in de regel een garantie voor de komst van groot en klein wild. Het landschap is sterk gevarieerd. Hier liggen grote groenstroken, maar ook uitgestrekte savannes en zandduinen. Het gebied is heuvelachtig met als grote voordeel dat de heuveltoppen perfecte uitkijkpunten zijn om het rijk vertegenwoordigde wild te spotten.

Woud van Baobab bomen

Wie vanuit Zuid-Afrika op self drive naar Mashatu gaat, hoeft niet door te rijden tot de accommodatie zelf. Voor de grens met Botswana parkeert u uw auto en wordt u opgehaald door een medewerker van Mashatu Tented Camp. De weg naar de grens leidt overigens door een magnifiek woud van Baobab bomen, zeer de moeite waard! Mashatu Tented Camp heeft slechts acht tenten, maximaal verblijft u met zestien personen in het kamp.

Gamedrives zeer exclusief

Tijdens avontuurlijke gamedrives en wandelsafari's verkent u de ongerepte wildernis en alle levende wezens die daar leven. De begeleiding is in handen van ervaren gidsen. Het privé domein hanteert een streng beleid ten aanzien van de verstoring van de rust in de bush. Meer dan twee voertuigen op dezelfde locatie is niet toegestaan. Daardoor is elke gamedrive honderd procent puur en exclusief. U maakt hier een grote kans op een ontmoeting met de Big Five. Verder leven hier de grote katachtige, diverse soorten apen, wildebeesten, koedoes, hyena’s en veel vogelsoorten.

Tussen de gamedrives door kunt u heerlijk ontspannen aan het zwembad. Vanuit de lodge heeft u uitzicht op de bron waar regelmatig wild verschijnt. Volledig zelfvoorzienend Mashatu heeft canvas tenten die op natuurlijke wijze goed beschermd liggen onder de kroon van hoge bomen. De tenten zijn comfortabel en liggen op ruim terrein, zodat gasten extra veel privacy genieten. Het eco-vriendelijke kamp is volledig zelfvoorzienend. De zon levert de meeste energie. Uw tent heeft een met hout omheinde buitenbadkamer. Daar neemt u onder het bladerendek een douche terwijl het geluid uit de bush goed hoorbaar is.

Romantiek bij een diner voor twee

De toegewijde keukenstaf zorgt ervoor dat u hier niets te kort komt. Nog voor aanvang van de eerste gamedrive krijgt u eerst een licht ontbijt geserveerd. Bij terugkomst staat de uitgebreide brunch al klaar. Na de tweede gamedrive van de dag kunt u aansluiten voor de uitgebreide high tea met allerlei lekkernijen. Na zonsondergang schuift u onder het licht van de sterrenhemel aan voor het diner. Mocht u een keer liever afgezonderd van de andere gasten van een romantisch diner willen genieten, dan staat de tafel gedekt in de knusse gazebo.

Tripadvisor over Mashatu Tented Camp

Vergelijkbare accommodaties in Botswana