Hoanib Valley Camp ligt in het ruige en ongerepte Kaokoveld, een plek die nog niet door veel mensen is ontdekt

Talisman specialist Martine Claessens: 'In een tijdperk waar alles draait om duurzaamheid en natuurbehoud, doet Hoanib Valley Camp alles wat het belooft. U wordt hier op een zeer bijzondere manier ondergedompeld in de wildernis.'

Hoanib Valley Camp is een gloednieuw camp in het ruige en ongerepte Kaokoveld in het noordwesten van Namibië. Het gebied herbergt glooiende zandduinen, rotsachtige bergen en uitgestrekte woestijngebieden, doorsneden door oude, droge rivierbeddingen. Kaokoveld wordt bewoond door nomadische Himba's en heeft een unieke flora en fauna. Dit is ook één van de meest wilde omgevingen in Namibië, een plek die nog niet door veel mensen is ontdekt.

Onderdompelen in de wildernis

Hoanib Valley Camp ligt middenin het ruige en onherbergzame Kaokeveld en is een joint-venture tussen lokale gemeenschappen en de Girafffe Conservation Foundation, 's werelds enige Afrikaanse organisatie die zich inzet voor het behoud van giraffen. 

Eenvoudige charme

Er zijn slechts zes tenten en deze sluiten naadloos aan op de omgeving en bieden een eenvoudige charme die past bij het ruige landschap. De inrichting is geïnspireerd op de omgeving: het rijke okergeel van de duinen, de geometrische patronen van de Himba en natuurlijk de giraffe die de inspiratie vormde voor dit project. De meubels zijn door lokale Rundu-timmermannen gemaakt en ook de rest van de inrichting komt van lokale ambachtslieden. Het hele kamp is eco-vriendelijk en laat vrijwel geen sporen achter in dit fragiele ecosysteem. Het kamp draait op zonne-energie en de platformen waarop de tenten zijn gebouwd, zijn gemaakt van hout, bamboe en gerecycled materiaal.

Bijzondere activiteiten

De dagen worden gevuld met bijzondere activiteiten. U kunt hier op zoek gaan naar neushoorns, woestijnolifanten, giraffen en leeuwen. Onder begeleiding van ervaren gidsen kunt u het ruige landschap ook te voet verkennen. Bezoek een lokale gemeenschap of leer meer over het giraffe onderzoeksproject.