Slaap onder de sterren in een handgemaakte bedoeïnentent

Een verblijf in het mobiele tentenkamp Hud Hud, is een onvergetelijke ervaring. Speciaal voor u wordt een zeer comfortabel kamp opgezet op een plaats naar keuze. Het is een buitengewoon flexibel concept en in overleg met een van onze specialisten bepaalt u wat voor u de beste invulling is van deze unieke manier om Oman te verkennen. Bij deze een voorbeeld van een mogelijke invulling van het programma.

Dag 1

Met een fourwheeldrive verkent u dit uitgestrekte gebied van gouden zandduinen dat wordt bewoond door nomadische bedoeïenen. In de vroege ochtend beklimt u een hoge duin en ziet u hoe de zon het zand kleurt, van wit naar donkerrood. U ontdekt de exotische flora en fauna van deze regio, zoals de Ghafboom, de nationale boom van de Verenigde Arabische Emiraten. 

In uw authentieke, handgemaakte bedoeïenentent van Hud Hud, opgezet in een vallei middenin de ongerepte Wahiba Sands woestijn, geniet u van de luxe van de eenvoud die u omringt. Van de comfortabele bedden met beddengoed van Egyptisch katoen en de veranderende kleurschakeringen van de hoge zandduinen tot de meest prachtige sterrenhemels en sterrenbeelden die normaal nauwelijks te zien zijn.

U kunt op safari met een fourwheeldrive, met een quad of op een kameel. Ook kunt u sandboarden of Omani koffie drinken met verse zoete dadels bij een gastvrije bedoeïenenfamilie. 's Avonds geniet u rond het kampvuur van een voortreffelijk diner, begeleid door de stilte van de woestijn.

Dag 2

Na een heerlijk ontbijt vertrekt u naar Tanuf, nabij de stad Nizwa, waar uw tent wordt opgezet. U verblijft hier twee nachten met prachtig uitzicht op het grillige berglandschap en de Jabal Shams, de hoogste berg van Oman.

In het centrum van Nizwa ontdekt u de culturele- en historische hoogtepunten als het Nizwa fort uit de 17e eeuw. Hier vandaan heeft u een mooi uitzicht over de stad met de zandkleurige huizen, de omliggende Hajarbergen, dadelpalmbomen, oasen en de grote moskee met de kleurige koepel en minaret. Maar ook ronddwalen door de omliggende traditionele souqs. Hier wordt van alles verhandeld, van groenten tot juwelen. Nizwa is van oudsher bekend om zijn zilversmeedkunst.

Geniet van het interessante schouwspel van de wekelijkse veemarkt op vrijdag. In de vroege ochtend ziet u hoe hier schapen, geiten en koeien onder traditioneel handjeklap, worden gekeurd en verhandeld. Ook dolken en geweren wisselen hier van eigenaar.

U kunt wandelen, mountainbiken, traditionele bergdorpen bezoeken of een tocht op een ezel maken. Tijdens uw diner geniet u van Noord-Afrikaanse, mediterrane en Oosterse gerechten in de magische setting rond het kampvuur. 

Dag 3

U bepaalt zelf het ritme van de dag. Zo vindt u talloze stadjes met oude forten, kastelen en souks. Ook kunt u een klein dorpje bezoeken of de middag doorbrengen bij de waterrijke wadi Bani Awf. De eeuwenoude stad Bahla bezoeken, bekend om de pottenbakkerij en tevens een World Heritage Site van UNESO, is een aanrader. Halverwege de middag rijdt u terug naar uw tent voor het diner, terwijl u geniet van een mooie zonsondergang.

Dag 4

U verlaat Tanuf; een onvergetelijke ervaring rijker.