Door: Talisman reizigers
Prachtige rit, erg leuke bestemming en bijzonder verblijf in Akademie street guesthouse.

Na een voorspoedige reis komen we aan op het vliegveld van Kaapstad. Formaliteiten op het vliegveld gaan vlot en ook de transfer naar het eerste hotel, More Quarters, gaat prima! Leuk ontvangst, prima hotel, wel erg gehorig, maar zeker voor herhaling vatbaar! Ligging echt perfect, waardoor we de stad totaal anders ervaren dan ons eerste bezoek zes jaar geleden.

Op dag vier door naar Franschhoek. Prachtige rit, erg leuke bestemming en bijzonder verblijf in Akademie street guesthouse. In het historische huisje Oortuiging. Heel erg leuk, zeer kleinschalig en vriendelijk.

Vervolgens door naar Grootbos, Forest Lodge. Weer een mooie rit en prima verblijf. Helaas hebben we niet erg veel geluk met het weer. Op de dag van aankomst in Kaapstad slaat het weer om van warm (24 graden) en droog, naar koud (14 graden) en wisselvallig. Daarnaast waait het ook regelmatig hard tot zeer hard. Daardoor zijn er weinig vogels zichtbaar. Maar desalniettemin vermaken we ons prima, manoeuvreren behoorlijk tussen de buien door. Verzorging in de lodge prima. Evenals de aangeboden excursies waar we er twee van gedaan hebben.

Na Grootbos rijden we door naar Swellendam. We kiezen voor een iets langere route over een aantal bergpassen. Door het slechte weer kunnen we daar niet ten volle van genieten, het zicht is daarvoor te slecht, maar nog steeds is het een fantastische rit!

Als we aankomen bij ons volgende hotel, Schoone Oordt, zijn onze kamers nog niet klaar en gaan we eerst aan de overkant van de straat lunchen. Ook Schoone Oordt is weer een toppertje. De medewerkers zijn erg klantgericht. De sfeer is goed en de kamers zijn comfortabel en gezellig. Voor herhaling vatbaar! De plek is leuker dan ik me had voorgesteld. We maken leuke tochten de natuur in. Erg mooi!

Evenals bij de voorgaande locaties vinden we hier ook weer prima restaurants waar we heerlijk eten en genieten van de Zuid Afrikaanse wijnen.

Dan is Plettenberg Bay aan de beurt. Ons tweede bezoek aan de Treetop lodge. Helaas reist het koude wisselvallige weer nog steeds met ons mee. Veel accommodaties zijn daar onvoldoende op ingericht, waardoor we het vaak behoorlijk koud hebben. Ondanks de flink opgestookte open haarden. Het is niet voldoende om de vaak tochtige ruimtes te verwarmen. Gelukkig hebben we veel warme kleding en schoeisel bij ons, maar het was niet de bedoeling dat we die de hele vakantie zouden dragen.