Geplaatst op

V andaag, 9 mei, is het Europadag. Tijdens Europadag wordt stilgestaan bij het feit dat de Europese Unie ooit is opgericht om de vrede in Europa te bewaren. Een mooi moment dus om even stil te staan bij alle prachtige Europese bestemmingen. Want ook binnen de grenzen van Europa is op een Typisch Talisman genoeg bijzonders te beleven.

Bestemmingen als Italië, Kroatië, Portugal en Griekenland zijn op een typisch Talisman manier ontdekt en ontwikkeld en onze partners ter plaatse weten precies wat de luxe reiziger graag wenst. Ze selecteren niet alleen de beste kamers en suites in de mooiste accommodaties, maar weten ook precies die excursies samen te stellen die je kennis laten maken met het Europa van Talisman. Exclusief, privé en van de gebaande paden. Met respect voor mens, dier en natuur. In deze blog vertellen we je meer over een aantal van onze Europese bestemmingen én de favoriete accommodaties van de specialisten. 

 

Kroatië

Eén van de eerste Europese Talisman bestemmingen was Kroatië. Kroatië ligt op minder dan twee uur vliegen en heeft (sinds kort) de Euro als betaalmiddel. Het land heeft uiterst gevarieerde landschappen, een uitstekende keuken, geweldige wijnen en een kustlijn met kristalhelder water dat met honderden eilanden het grootste deel van de Adriatische Zee bestrijkt.

We kennen het land inmiddels als onze broekzak en maken elke reis voor je op maat. Tophotels in combinatie met geweldige excursies, boten in allerlei soorten en maten, wandelingen, fietsen, quad bikes, culinaire ontmoetingen… En alles natuurlijk altijd op privé basis. 

Eén van de favoriete accommodaties van Kroatië specialisten Sheila en Marloes? Dat is San Canzian. San Canzian is de perfecte uitvalsbasis om Istrië te verkennen en is lid van Small Luxury Hotels of the World. Een andere favoriet is Ikador Luxury Boutique Hotel & Spa. De ligging net buiten Opatija direct aan de befaamde Lungomare, één van de mooiste wandelpaden langs de Middellandse Zee, is fantastisch. 

Slovenië 

Op zoek naar een nog redelijk onontdekte bestemming die ook nog eens op rijafstand van Nederland ligt? Wat dacht je van Slovenië! Slovenië is een geheime parel vol natuurschoon. Het land staat bekend om de adembenemende landschappen, zoals de Alpen, meren, rivieren en bossen. Ook de rijke geschiedenis met tal van middeleeuwse kastelen en historische steden is erg interessant. De hoofdstad Ljubljana is nog niet ontdekt door het massatoerisme en mag met recht een juweeltje genoemd worden. Tel daar de vriendelijke bevolking, het goede eten en de verrassende lokale wijnen bij op en de conclusie wordt al snel duidelijk: Slovenië is een echte aanrader. 

Slovenië specialist Sheila tipt Hotel Gredič. Gredič is een boutique hotel en ligt in het hart van de wijnstreek Brda. Een diner bij Gredič gaat dan ook altijd gepaard met wijn uit de eigen vinotheek. De inrichting is een unieke mix van moderne luxe en traditionele charme en de kamers bieden prachtig uitzicht op het omliggende platteland. Een goede keuze dus volgens Sheila! 

Italië

Bella Italia! Twee dingen waar wij meteen aan moeten denken bij het horen van Italië? Dat is natuurlijk het lekkere eten en de goede wijn. Maar ook de kunst en geschiedenis, de natuur en de gastvrijheid maken van Italië een heerlijke vakantiebestemming. Het is een prachtig en divers land met voor ieder wat wils. Onlangs reisde Italië specialist Ingrid naar Sicilië en ontdekte hier weer tal van nieuwe pareltjes. 

Het is moeilijk kiezen voor Italië specialist Ingrid wanneer je haar vraagt naar haar favoriete accommodaties: ze zijn namelijk stuk voor stuk prachtig. Toch zijn er een aantal accommodaties die erbovenuit springen. Eén hiervan is Seven Rooms Villadorata op het eiland Sicilië. Dit barokke paleis lijkt zo uit de 18e eeuw te komen en is een prachtig boutique hotel in het stadje Noto. Een andere favoriet is het bijzondere Sextantio Le Grotte Della Civita, gevestigd in een oude grot die van de meest moderne snufjes voorzien is. Ook Il San Corrado di Noto, het eerste boutique resort in zijn soort, op Sicilië behoort tot de favorieten. De locatie van dit resort staat namelijk op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is de perfecte uitvalsbasis om de historische steden van Sicilië te ontdekken. Baglio Occhipinti, een kleinschalige agriturismo gevestigd in een voormalig wijnhuis uit de 17e eeuw, sluit het lijstje af. 

 

Portugal 

Een geliefde én verrassende bestemming? Dat is Portugal. Van de populaire Algarve voor een onbezorgde strandvakantie met charmante kustplaatsjes, het bruisende Lissabon tot aan de verborgen geheimen van het binnenland en de rijke Douro vallei. En van ronddwalen door Middeleeuwse stadjes tot meehelpen met de Portugese oogst of een luchtballonvaart over de regio van Alentejo, Portugal heeft het allemaal. 

Portugal specialist Astrid: “De portugese gastvrijheid is fenomenaal!

De favoriete accommodaties van Astrid? Dat zijn Sublime Comporta, Vila Vita, Torel Palace Lisbon en Six Senses Douro Valley. Sublime Comporta ligt op een fantastische plek in een prachtig natuurgebied net onder Lissabon en is de perfecte plek voor een ontspannen vakantie. Ook Vila Vita ligt op een prachtige locatie, maar dan in de Algarve. Vila Vita beschikt over een indrukwekkende selectie aan restaurants, verschillende zwembaden en over een spa van wereldklasse. Er is hier dus voor ieder wat wils. Favoriet in Lissabon is Torel Palace Lisbon, een elegante boutique accommodatie met uitzicht op de stad en de rivier de Taag. Als laatste tipt Astrid Six Senses Douro Valley. Deze accommodatie is ondergebracht in een origineel rozerood paleisachtig gebouw. Verwacht hier topluxe, uitstekende service en een geweldige spa. 

 

Griekenland 

Met meer dan 6.000 eilanden valt er genoeg te ontdekken in Griekenland! Geniet van de authentieke gastvrijheid, de schoonheid en het heerlijke eten en de goede wijn. Leer meer over de geschiedenis, ontdek de vele prachtige stranden en bezoek de sfeervolle dorpjes. Griekenland is een heerlijke vakantiebestemming! 

De favoriet van Griekenland specialist Annelies? Dat is zonder twijfel Kinsterna op de Peloponnesos. Kinsterna is gevestigd in een authentiek landhuis te midden van olijfbomen en wijngaarden en de zee glinstert in de verte. Het zwembad is heerlijk en er worden veel leuke activiteiten georganiseerd, zoals wandelingen, boottochten, het plukken van druiven en wijnproeverijen.

 

Zweeds Lapland

Heel anders dan de andere bestemmingen uit dit rijtje is Zweeds Lapland. Zweeds Lapland is bijzonder vanwege de unieke combinatie van adembenemende natuurlijke schoonheid, rijke cultuur en onvergetelijke winter-ervaringen. Zweeds Lapland behoort tot Europa, maar kan met geen enkele andere Europese bestemming vergeleken worden. Hier vind je de laatste wildernis van Europa, de middernachtzon en het Noorderlicht.

Dé favoriet van Lapland specialist Ingrid is Arctic Retreat. Arctic Retreat is namelijk zo’n plek waar je bij aankomst meteen verliefd op wordt. Deze eco lodge is een combinatie van terug naar de natuur, een heerlijke cuisine, warme gastvrijheid en een schitterende omgeving. Twee andere favorieten zijn Loggers Lodge en Sápmi Nature Camp. Loggers Lodge is favoriet omdat dit één van de meest gastvrije plekken ter wereld is: de sfeer is zo warm en uitnodigend dat je eigenlijk niet meer naar huis wilt. Sápmi Nature Camp is juist een heel bijzondere accommodatie: het is een kleinschalig tented camp midden in een bijzonder natuurgebied.