De Origin is een van de meest kleinschalige schepen in de Galápagos Archipel

Zowel de MV ORIGIN als de MV THEORY kunnen worden gechartered voor een gezelschap van twintig personen. Neem contact op met Talisman specialist Ronda voor meer informatie of een reisvoorstel. 

De MV Origin is kleinschalig, modern en zeer comfortabel; eigenschappen die dit prachtige jacht geschikt maken voor een geweldige cruise door de Galápagos archipel. Er zijn slechts 10 'staterooms' die van een eigen badkamer met wastafel, toilet en douche zijn voorzien. Gedurende de cruise wordt u tot in de puntjes verzorgd. Alle maaltijden en non-alcoholische drankjes zijn inbegrepen, evenals alle excursies onder begeleiding van een gepassioneerde Engelssprekende gids. 

De M/V Origin biedt 7- en 8-daagse cruises die u, als u wilt, met elkaar kunt combineren tot tot één langere trip van maar liefst 14 dagen. De cruise gaat van start op San Cristóbal. Afhankelijk van de routes die u kiest, vaart u langs eilanden als Española, Baltra, Floreana, Genovesa, Isabela en Santa Cruz waar u bekende highlights als Cerro Burjo (San Cristóbal), Darwin Bay (Genovesa) en Post Office Bay (Floreana) bezoekt. Natuurlijk vormen het unieke natuurschoon en het bijzondere dierenleven de rode draad van uw reis.

Tijdens het bezoek aan de verschillende eilanden zult u zien dat elk eiland zijn eigen kenmerken heeft. Afhankelijk van het eiland maakt u een 'droge' of een 'natte' landing. In het laatste geval kan het jacht niet aanleggen en stapt u over in een kleiner bootje die u aan land brengt. Soms arriveert u letterlijk op een van de parelwitte stranden, die bij een mooie dag wordt bevolkt door een bijzondere groep zonaanbidders. De zeeleeuwen van de archipel vinden het heerlijk om lekker in de zon de luieren en zullen zich allerminst storen aan uw komst. U verkent de meest eilanden te voet. 

Onder begeleiding van uw gids maakt u mooie wandelingen en krijgt u uitleg over de bijzondere flora en fauna. Veel diersoorten zijn endemisch en komen nergens anders ter wereld voor. Net als de zeeleeuwen kennen de meeste dieren geen angst voor de mens, waardoor u de indrukwekkende landschildpadden, leguanen, Jan van Genten, albatrossen, Darwin vinken en vele andere soorten vogels van heel dichtbij kunt zien. Overigens verkent u de archipel niet alleen op het land, maar zijn er ook verschillende plekken waar u kunt snorkelen in het gezelschap van tropische vissen en misschien zelfs speelse zeeleeuwen of zeeschildpadden