Geplaatst op

A ls iemand ons in maart 2020 had verteld dat er in het eerste kwartaal van 2021 nog steeds niet gereisd zou kunnen worden, hadden we het niet geloofd. Het is ook bijna niet voor te stellen dat de wereld al bijna een jaar ‘op slot’ zit. In juni 2020 bedacht een team van onderzoekers de term ‘Anthropause’. Een wereldwijde vermindering van moderne menselijke activiteit, met name reizen. Met dank aan communicatiemiddelen zoals ZOOM konden we in contact blijven met alle uithoeken van de wereld maar er gaat wat ons betreft niets boven het echte reizen.

Wat stond er op uw reis planning in 2020? Stond er een speciaal jubileum op de planning? Of een reis met het hele gezin? 2021-2022 worden reis jaren om nooit meer te vergeten. We zorgen ervoor dat ieder moment telt, reizen misschien meer in afzondering maar met juist meer contact. We halen gemiste mijlpalen in, we vieren de nieuwe.

Hieronder zetten we alvast vijf van onze voorspellingen voor het ‘nieuwe reizen’ op een rijtje. En we kunnen het niet genoeg benadrukken: neem contact met ons op als u alvast plannen wilt gaan maken. We gaan vrijblijvend voor u aan de slag, zetten uw droomreis in optie. U hoeft enkel te bevestigen wanneer u zich daar prettig en veilig bij voelt. Dat is namelijk Typisch Talisman.

 

SPECIALE VIERINGEN

Bijzondere momenten, verjaardagen, jubilea… het was lastig om ze te vieren het afgelopen jaar. Door de restricties konden we niet samenkomen of uit eten gaan. Haal het in! We hebben een portfolio van prachtige villa’s waar u met vrienden, drie generaties, de hele familie kunt verblijven. Een privé chef en bijzondere privé belevingen maken het helemaal compleet. 

Zo ontdekte Ingrid een geweldige villa aan het Comomeer in Italië, en Evelyn vond een oude molen met vijf slaapkamers waar u als een God in Frankrijk verblijft. 

Ook verder weg zijn er de meest fantastische privé verblijven te vinden. We stelden een routesuggestie samen die uit louter villa verblijven bestaat door Zuid-Afrika, en in het inmiddels corona vrije Nieuw-Zeeland vindt u een prachtige selectie van superdeluxe huizen. 

Waar u ook heen wilt; onze specialisten weten feilloos de mooiste plekjes voor u te vinden. Geef uw wensen door, en we maken een voorstel voor u! De villa op de foto is overigens van het Rayavadee Resort in Thailand

 

GEEF ZE HET AVONTUUR VAN HUN LEVEN

Ze hebben het verdiend, die kinderen van u. En na al dat thuis zitten, huiswerk maken en thuisonderwijs heeft u het net zo verdiend: het avontuur van uw leven. Dit vinden we misschien wel de allerleukste reisvoorstellen om uit te werken. We houden rekening met alle leeftijden in het reisgezelschap en komen met suggesties die jong en oud bekoren. 

We stelden een geweldige familiereis door Kroatië samen, een zomers avontuur in Zweeds Lapland en een beach break in de Algarve in Portugal…. 
Maar zoek het gerust verder weg! We adviseren u natuurlijk over de haalbaarheid in deze vreemde tijden. Niet geschoten is altijd mis.

Onze familiereis door Thailand is al jaren immens populair. En natuurlijk wordt deze helemaal aangepast op uw wensen. Voor wat oudere kinderen is Australië een geweldige bestemming. Leren surfen op Bondi Beach, duiken bij het Great Barrier Reef, kamperen in de outback en op zoek naar krokodillen in het noorden. Zuid-Afrika is een bestemming die geschikt is voor jong en oud. Zelfs de allerkleinsten kunnen mee op safari in de malariavrije wildparken, duiken met de witte haaien is voor de wat oudere wereldreizigers weggelegd. Op de foto ziet u de Interactive Cooking Workshop van Angama Mara in Kenia

 

JUST CRUISING

Een cruise maken is misschien het laatste waar u aan denkt nu, dat snappen we. Maar weet u dat wij een heleboel privé cruises in het aanbod hebben? En dat er de afgelopen periode ook een aantal mooie privé cruises bij zijn gekomen? Het is een ideale beleving voor een reis met de hele familie, want u komt op de meest bijzondere plekken. 

Charter een fijne boot om door de uiterst bijzondere Galapagos Archipel te varen, of verken de prachtige Kroatische eilanden vanaf het water tijdens een luxe prive catamaran cruise van zeven dagen. Waar wij van dromen? De privé cruise aan boord van de Aqua Blu door de helderblauwe wateren rondom Indonesië.

 

THUISWERK KLACHTEN

Wie heeft ze niet...Al dat thuiswerken leverde veel mooie momenten en inzichten op, maar niet alleen misten we onze collega’s, we ontwikkelden ook weer een nieuw rijtje klachten. Een welverdiende wellness break is altijd een goed idee. Een lockdown reset, detox voor lichaam en geest. Bepaal zelf hoe ver u wilt gaan, er zijn zoveel mooie resorts te vinden!

De resorts van Six Senses staan wereldwijd bekend om hun wellness concept. Er is een Six Senses in Portugal, dus ver te vliegen hoeft niet. Wilt u wel wat verder, denk dan eens aan een Six Senses reis door Bhutan, werkelijk goed voor lichaam en geest. Of strijk neer op Six Senses Laamu, in de Malediven. Met de zeebries als achtergrondmuziek is het heerlijk bijkomen in de openlucht spa. 

Het hoogtepunt van detox & wellness is het Kamalaya Resort op Koh Samui in Thailand. Hier wordt uw verblijf helemaal op uw detox wensen afgestemd en wordt er een compleet programma voor u samengesteld. 

Op de foto ziet u het Nxabega Camp in Botswana, waar de geweldige crew er alles aan doet om u helemaal tot rust te laten komen. 

 

NATUURLIJK NATUUR!

Heeft u na alle Nederlandse boswandelingen van de afgelopen maanden de smaak helemaal te pakken? Bent u gewend geraakt aan de privacy en de rust? Bestemmingen met grote natuurparken zijn momenteel ontzettend populair. 

Denk bijvoorbeeld aan Canada, of Nieuw-Zeeland. Een reis door Zweeds Lapland in de winter is gigantisch exclusief en u hoeft het winterse landschap met geen andere reizigers te delen! Of reis naar Patagonië, waar u alvast een voorproefje ervaart van de Zuidpool maar ook eindeloze wandelingen kunt maken en verblijft in de meest schitterende accommodaties. Rwanda is ook zo’n prachtig voorbeeld van een puur natuur bestemming. Een combinatie van de machtige berggorilla’s met de big five; er zijn weinig andere bestemmingen die dit kunnen evenaren!

 

EN OOK…..

Strand - Stel uzelf een heerlijke beach break in het vooruitzicht. Een luxe pool villa beach break op Zakynthos bijvoorbeeld. Of een superdeluxe verblijf op de Malediven. Met kinderen reist u naar Mauritius of boekt u een strandverblijf in de Emiraten. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Culinair - Verlangt u ook zo naar een restaurantbezoekje? Een avondje uitgebreid dineren, in de watten worden gelegd? Trakteer uzelf op een prachtige reis door Spanje, of dineer met een geisha in Japan. Lima is de culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika, dus waarom maakt u geen culinaire reis door Peru

Nooit te oud om te leren - Zeer bijzonder zijn ook de reizen waarin u (of uw kinderen) iets opsteekt. Zo zijn er verschillende safari lodges waar uw kinderen deel kunnen nemen aan een junior ranger programma. Of waarin u zelf mag helpen met het redden van de neushoorn, die met uitsterven wordt bedreigd. Of ervaar het leven als een gaucho op de pampa’s van Argentinië. Altijd al willen leren duiken? Geweldig! We organiseren het graag voor u.