Geplaatst op

B estemmingsspecialist Natasja heeft haar All Time Favorites in Maleisië op een rijtje gezet!

Het ontbijtbuffet hier was ook een hoogtepunt; zo enorm uitgebreid had ik het nog nooit meegemaakt!

Twin Towers

Ga je met Talisman naar Maleisië, dan start de reis vaak in Kuala Lumpur. Een bezoek aan de iconische Twin Towers is geweldig, je hebt vanaf hier een goed uitzicht op de stad. Talisman regelt de kaartjes van te voren, zodat je niet om 07:00 's morgens in de rij hoeft te gaan staan. Perfect toch?

Tiger Rock

Tiger Rock is misschien wel de meest fantastische en bijzondere accommodatie in heel Maleisië. Het design van de lodge en de kamers is kleurrijk en vrolijk, maar het meest bijzonder is toch wel de service. Mohan is de gastheer en zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt. Zijn vrouw maakt iedere dag de meest fantastische gerechten klaar - en natuurlijk mag je haar komen helpen om zo ook wat te leren over de lokale keuken!

The Datai

Strand zoals hier is zeldzaam! The Datai ligt op Langkawi en verscholen in de jungle maar toch direct aan een schitterende baai met fijn wit zand. Het ontbijtbuffet hier was ook een hoogtepunt; zo enorm uitgebreid had ik het nog nooit meegemaakt!

Malakka Avondmarkt Jonkerstreet

De avondmarkt van Malakka is een must-do. Jonker Street is gelegen in het historische centrum en wordt in het weekend omgetoverd tot een bruisende avondmarkt. Hier struin je tussen de locals de kraampjes af. Ik probeer iedere reis altijd zo te plannen dat je in het weekend in Malakka bent zodat je dit kunt meemaken.

Wandeling door Little India in Penang

Bij Talisman maak je altijd excursies op privé basis. Zo ook door de historische stad Georgetow, de hoofdstad van Penang. De tour begint met een bezoek aan het Cheong Fatt Tze Mansion en wordt vervolgd richting Muntri Street. Je bezoekt hier koffieshops en een goudsmid. Via de oudste tempel van Penang loop je naar de markt en eindigt de tour met een heerlijke lunch in het Banana Leaf Restaurant.