Nieuwe dingen ontdekken, mooie locaties en plaatsen zien, de lokale bevolking ontmoeten, dat zijn de dingen die ik het mooiste aan reizen vind.

Tess, onderdeel van het Sales & Support team, gaat graag op reis. Vooral Europa kent ze goed. “Ik vind het heerlijk om nieuwe dingen te ontdekken en mooie locaties en plekken te zien! Er is zoveel moois in de wereld dus ik ga er graag op uit. Ook vind ik het interessant om de lokale bevolking te ontmoeten en om te zien hoe zij leven. Dan besef je je vaak toch maar al toe goed hoe erg wij boffen hier in Nederland.” Ook is Tess dol op dieren en geniet ze van mooie natuur.

Een ervaring die veel indruk op haar gemaakt heeft, was een diner bij een gezin in Marokko. “Na een reis van 3,5 uur kwamen we aan in de bergen bij een Marokkaanse familie. Deze familie woont met drie generaties in één huis en had nog nooit eerder gasten ontvangen. Wij waren dus de eersten, hoe bijzonder! Vol trots lieten ze hun huis en hun dieren zien. Hierna hebben we met zijn allen Tajine met kip gegeten, dit was erg lekker. Ook heel erg leuk om op zo’n manier kennis te maken met de locals!”

Een andere ervaring die indruk gemaakt heeft op Tess was haar vakantie naar Curaçao. “Afgelopen januari ben ik met mijn ouders en vriend op Curaçao geweest. Het beeld dat iedereen van dit eiland heeft, is dat het een tropisch paradijs is met blauwe zee en witte stranden. Dat is het ook, maar als je verder kijkt zie je ook de armoede. De echte locals hebben vaak niet zo veel te besteden en er zijn ontzettend veel zwerfhonden en -katten. Dit greep mij erg aan... We zouden binnenkort wel heel graag terug willen om ook de andere ABC-eilanden te bezoeken.”

Het lievelingseten van Tess op reis? “Dat is alles dat rechtstreeks uit de zee komt. Heerlijk, al die verse vis en zeevruchten! Maar ook op tapas ben ik dol. Sowieso hangen mijn reisjes vaak aan elkaar van eetmoment naar eetmoment. Het is dan ook vast geen verrassing dat mijn favoriete vakanties bestaan uit eten, cocktails drinken, nog meer eten en van het weer genieten.”

Een specifiek favoriet vakantieland heeft Tess niet, want ze houdt zowel van wintersport als van zonvakanties. "Ik ben dol op wintersport! Heerlijk om van de bergen af te suizen en ondertussen te genieten van de prachtige omgeving. Vooral Noord-Italië en Oostenrijk zijn favoriete wintersport bestemmingen. Ook zou ik nog heel graag eens naar Lapland gaan in de winter. De sneeuw, de natuur, de husky’s en het Noorderlicht, het lijkt me fantastisch. Maar ook een zon, zee, strand vakantie, zoals bijvoorbeeld naar Curaçao, vind ik fijn. Lekker genieten van het mooie weer, het lekkere eten en de mooie stranden, dat vind ik echt top!”