Geplaatst op

A fgelopen meivakantie maakte ik met mijn gezin een reis door Marokko. Het blijft verrassend dat deze bijzondere en afwisselende bestemming op slechts vier uur vliegen van Amsterdam is gelegen. We struinden door de smalle straatjes van de Medina van Marrakech, dronken koffie aan het Djemaa el Fna plein en bezochten de Saadian Tombes....

Een afwisselende reis met steden, bergen, woestijn en strand!

De Medina van Marrakech

De volgende dag reden we na een heerlijk ontbijt op het dakterras van onze Riad naar de Hoge Atlas, slechts anderhalf uur rijden maar het landschap was totaal anders.

Het einddoel van onze reis was de woestijn. Zo bijzonder om vanaf de rug van een kameel de grillig gevormde zandduinen in het late middaglicht te zien! We sliepen hier in een luxe tent, met echte bedden, een douche en toilet. ’s Avonds genoten we van de sterrenhemel, al liggend op ons rug in het zand, terwijl we diepe gesprekken voerden met de overige gasten die uit alle werelddelen kwamen. Om de volgende ochtend weer vroeg op te staan voor een spectaculaire zonsopgang!

We reisden terug via de Todrakloof en verbleven een paar nachten in Jardin de Skoura, een heerlijk boutiquehotel met weelderige tuin en een fijn zwembad. We luierden met een boek in een hangmat, maar maakten ook een leuke wandeling door de Oase van Skoura.

De volgende stop was Taroudant, een van de ommuurde koningsteden. Tenslotte brachten we nog een paar fijne dagen door aan het strand, genietend van de hoge golven van de Atlantische oceaan. Een prachtig einde van deze afwisselende reis met steden, bergen, woestijn en strand!

Wil je ook zo'n reis maken? Kijk dan eens hier of neem contact op met Annelies voor een vrijblijvend reisadvies op maat via annelies@talisman.nl of 088 - 77 55 900